Gaia new 3
Gaia new 2
Gaia new 1

Project specificaties

Architect Saraiva & Associados

Locatie Cais do Cavaco, Vila Nova de Gaia

Project Residentieel

Aanvang werken 2021

Gaia

Leven aan het Water

Promiris heeft rechtover het stadscentrum van Porto, de “Vila Nova de Gaia”, een terrein van 51.190m² met een ontwikkelingspotentieel van 31.800m² zoals goedgekeurd door de gemeenteraad in juni 2019 in een verkavelingsplan aangekocht. Het terrein bestaat uit 5 afzonderlijke kavels van respectievelijk 12.900m², 11.660m², 5.930m² en 1.310m², met bouwmogelijkheden, en een grote groene zone van 26.000m².

Deze uitzonderlijke site, gelegen aan de oevers van de Douro, met een direct en spectaculair uitzicht op de oude stad van Porto op het niveau van het Kristallen Paleis, zal de ontwikkeling van bijna 270 wooneenheden in verschillende fasen mogelijk maken.

Dit project is het onderwerp geweest van een architectuurwedstrijd die werd gewonnen door het bureau Saraiva & Associados.

Dit project zal worden uitgevoerd in samenwerking met de groep Thomas & Piron, leider in de woningbouw in België, en de Portugese vastgoedontwikkelingsgroep Silcoge, verkoper van de grond.

De kavels van 5.930m² en 1.310m² aan de rivier worden als eerste ontwikkeld en de vergunningsaanvragen zullen in de eerste helft van 2021 worden afgerond. De ontwikkeling zal, gezien de uitzonderlijke ligging, bijzondere aandacht krijgen op het gebied van de milieunormen en kwaliteit van de gebouwen. Ook zullen er semi-publieke zones in amfitheatervorm en recreatiegebieden worden voorzien in de groene zone. De appartementen zullen beschikken over bijzonder grote terrassen.

 

Project details

Architect Saraiva & Associados

Locatie Cais do Cavaco, Vila Nova de Gaia

Project Residentieel

Aanvang werken 2021