Braine- l-Alleud residence-services - Vue F 201208
Braine- l-Alleud residence-services - Vue G 201208
Braine- l-Alleud residence-services - Vue C 201208
Braine- l-Alleud residence-services - Vue A 201208

Project specificaties

Architect Architectenbureau DDV

Ligging Braine-l'Alleud

Project Serviceresidentie voor Senioren

Oplevering Eind 2023

Pont Courbe

Serviceresidentie voor Senioren

PROMIRIS ontwikkelt in Eigenbrakel een serviceresidentie voor senioren in partnerschap met Domitys, één van de belangrijkste uitbaters van dit type residenties, marktleider in Frankrijk en sinds kort gestart met de eerste residenties in in België.

Het project is gelegen op een strategische locatie aan de Pont Courbe, in het centrum van Eigenbrakel, op een boogscheut van het trein- en genstation, dicht bij alle winkels, restaurants en diensten.

De residentie beschikt over 120 service flats en meer dan 1.000 m² aan gemeenschappelijke ruimte met oa. een restaurant, bar, lounge, ontspannings-, therapie- en wellnessfaciliteiten, kapperszaak, een binnenzwembad, alsook een mooi aangelegde tuin met terras en gezondsheidsparcours.

Het project zal een voorbeeld zijn inzake zachte mobiliteit, er zijn weinig parkeerplaatsen, maar er is daarentegen veel ruimte besteed aan collectief vervoer met elektrische deelwagens, fietsvoorzieningen voor bewoners en personeel, integratie openbaar vervoer, enz.

Op het terrein werd eveneens een buurtparking aangelegd voor de omliggende inwoners.

Architectenbureau DDV staat in voor de stedenbouwkundige integratie van het project in zijn omgeving en de architectuur. De vergunningsaanvraag werd recent ingediend.

Project details

Architect Architectenbureau DDV

Ligging Braine-l'Alleud

Project Serviceresidentie voor Senioren

Oplevering Eind 2023